Welkom op de info pagina van onze zwemclub.

Aangesloten bij de gezinssportfederatie richt onze zwemclub naast de watergewenning ook
het baby zwemmen en het aanleren van de zwemslagen in. Jaarlijks worden er 3 reeksen van
10 lessen georganiseerd in Vakantiehuis Fabiola te Maasmechelen.

Het baby zwemmen is bestemd voor baby’s / peuters van 6 maanden tot 3 jaar.

Tijdens deze reeks maakt u als ouder kennis met verschillende oefeningen die een baby / peuter kan uitvoeren in het water. Deze oefeningen worden afwisselend door één van beide ouders samen met de baby / peuter uitgevoerd onder begeleiding van de lesgever. Op basis van de ontwikkeling van uw zoon / dochter heeft Gezinssport Vlaanderen 4 diploma’s uitgewerkt die per 0,5 jaar nieuwe vaardigheden aanspreken. Op het ontvangen diploma staan de oefeningen vermeld die aan bod zijn gekomen zodat u na afloop van de reeks in een zwembad naar keuze de aangeleerde vaardigheden van zoon / dochter kunt onderhouden. Tenslotte adviseren wij na afloop van de lessenreeks te wachten tot uw zoon / dochter de geschikte leeftijd (0,5j. / 1j. / 1,5j. / 2j.) bereikt heeft om de oefeningen van het volgende diploma al spelenderwijs te ontdekken. Uiteraard mag u de afgewerkte reeks ook herhalen.

Opmerking:
De watertemp. voor baby’s bedraagt bij voorkeur tussen de 31,5 °C tot 33 °C. Op de oefenlocatie bedraagt de watertemp. (helaas) 29,5 °C. Om deze reden adviseren wij de baby van een neopreen zwempakje te voorzien. De lesgever kan tijdens de les ook beschikken over het peuterbad waar de watertemp. (gelukkig) 32,5°C bedraagt.

Antwoorden op uw vragen:

1) Er is een omkleed ruimte met verzorgingstafel aanwezig.
2) Gelieve een zwemluier + zwembroekje of – pakje zelf te voorzien.
3) Wij adviseren om een neopreen zwempakje te voorzien.

De watergewenning is bestemd voor peuters / kleuters vanaf 3 jaar.

Tijdens deze reeks leren de peuters / kleuters op een speelse manier vaardigheden om zich veilig te voelen in het water. Deze oefeningen worden zonder ouder uitgevoerd onder begeleiding van de lesgever. Op basis van de ontwikkeling van uw zoon / dochter heeft Gezinssport Vlaanderen 3 diploma’s uitgewerkt. Om de vaardigheden op deze diploma’s te bereiken, maken wij gebruik van speel- & leerfiches in opbouwende moeilijkheidsgraad. Als ouder kunt u vanuit het cafetaria mee genieten van deze gevarieerde lesjes. Het al of (nog) niet behalen van het diploma is afhankelijk hoe vlot uw zoon / dochter de verschillende oefeningen kan uitvoeren.

Antwoorden op uw vragen:

1) Het diploma is behaald als alle visjes zijn ingekleurd.
2) Zwembandjes zijn beschikbaar in het zwembad.

De zwemlessen zijn bestemd voor kleuters / kinderen vanaf 4 jaar.

Tijdens deze reeks leren de kleuters / kinderen de schoolslag. Gezinssport Vlaanderen heeft hiervoor slechts 1 diploma uitgewerkt. Als zwemclub hebben wij de gevraagde vaardigheden op het diploma verdeeld over 3 lesgroepen. Hierbij staat  het aanleren van de schoolslag centraal. De overige vaardigheden hebben wij in een opbouwende methode verdeeld. Het al of (nog) niet behalen van het diploma is afhankelijk hoe vlot uw zoon / dochter de leerlijnen van de verschillende vaardigheden kan doorlopen.

Antwoorden op uw vragen:

1) Niet alle visjes zijn ingekleurd om het diploma van lesgroep a en b te behalen.
2) Zwemgordels zijn beschikbaar in het zwembad.
3) Wenst u een gordel zelf aan te kopen, kan dit ook via onze zwemclub. U ontvangt een nieuwe gordel tegen een voordeligere prijs dan in de winkel / online.

Lesgroepen

Wij willen onze leden voldoende oefenkansen bieden tijdens de zwemles. Om dit te realiseren werd er per lesgroep een maximum aantal deelnemers vastgelegd:

1) Voor het baby – zwemmen hanteren wij een maximum van 8 deelnemers.
2) Voor de watergewenning hanteren wij een maximum van 6 deelnemers per lesgroep.
3) Voor de zwemlessen hanteren wij een maximum van 6 deelnemers per lesgroep.

Opmerking:
Onze huidige leden krijgen bij de indeling voorrang op nieuwe leden.

Deze info – pagina werd opgesteld rekening houdende met jullie feedback alsook praktische vragen waarvoor wij jullie hartelijk bedanken.